Teatre
Cultura 13/02/2011

El musical 'Hair' s'enfronta a una possible multa perquè els actors fumen sobre l'escenari

La denúncia d'un espectador ha prosperat, i ara l'Agència de Salut Pública ha advertit els responsables del muntatge que poden ser sancionats

Albert Castellví
1 min
El musical 'Hair' s'ha estrenat aquest dimecres al Teatre Apolo de Barcelona.

BarcelonaEls responsables del musical Hair, que des del desembre es representa a la sala Apolo de Barcelona, s'enfronten a una sanció de l'Agència de Salut Pública, que ha acceptat la denúncia d'un espectadors que criticava el fet que els actors fumin sobre l'escenari, un fet que incompleix la llei del tabac, ja que es tracta d'un espai públic tancat, que és a més el lloc de treball dels actors.

En plena funció de la nit de divendres, va arribar al teatre l'advertiment de l'Agència, en què s'exigia que les cigarretes desapareguessin de l'escenari. En cas contrari, haurien d'aforntar el pagament d'una multa.

Des de la companyia s'afirma que seria totalment absurd que s'impedís fumar als actors d'una obra en què interpreten un grup de hippies dels anys 60. A més, els responsables del muntatge asseguren que les cigarretes que apareixen en l'obra no són de tabac, sinó d'herba de pastor, justament per evitar el consum de nicotina.

En altres obres actualment en cartell a Barcelona, els actors també apareixen fumant. És el cas de L'arquitecte, al Teatre Lliure, o de Quadern gris, al Romea, en què Joan Anguera dóna vida a un Josep Pla que, com en la vida real, fuma.

stats