Judici per la mort de Michael Jackson
Cultura 30/09/2011

Un testimoni assegura que l'equipament que feia servir el metge de Michael Jackson era inadequat

En la quarta jornada del judici contra Conrad Murray, un executiu d'una empresa fabricant de material mèdic assegura que l'aparell que feia servir el doctor era per a controls puntuals i no per a un ús permanent

Efe
1 min
L'executiu Robert Johnson, a l'esquerra, respon a les preguntes del fiscal David Walgren

Los Angeles p { margin-bottom: 0.21cm; } Un executiu d'una empresa fabricant d'equipaments mèdics ha qüestionat en la quarta jornada del judici per la mort de Michael Jackson els aparells que va emprar l'acusat, el doctor Conrad Murray, per mesurar les constants vitals del cantant.

Segons Robert Johnson, director de Qualitat i Assumptes Clínics de Nonin Medical, Murray va usar un oxímetre de pols portàtil inadequat per conèixer l'estat del cantant. "Només és apte per a una revisió puntual de pols i saturació d'oxigen", ha exposat Johnson, la companyia del qual distribueix el mesurador Nonin 9500 que Murray va col·locar als dits de Jackson per saber el seu estat el dia que va morir.

"No és apropiat perquè no té alarma", ha afegit Johnson, que també ha explicat, per respondre a una pregunta de la defensa, que Murray hauria d'estar mirant en tot moment la pantalla del dispositiu per controlar les constants vitals: d'una altra forma, no podria saber si Jackson havia patit una aturada cardíaca.

L'executiu ha argumentat que el Nonin 9500 estava dissenyat per mesurar puntualment el pols, una operació que triga 10 segons, no per a la seva instal·lació permanent.

La fiscalia ha apuntat que el dispositiu que feia servir Murray era d'una gamma baixa amb un preu inferior als 300 dòlars i que n'existien uns altres al mercat a partir de 750 dòlars pensats per fer un monitoreig constant.

stats