TOROS
Cultura 08/11/2011

El Ministeri de Cultura crea un Premio Nacional de tauromàquia valorat en 30.000 euros

És una de les primeres decisions del Ministeri des que els toros es consideren disciplina artística. Es valorarà la tasca de difusió dels "valors culturals de la tauromàquia"

Efe
1 min

MadridLa primera decisió important des que el Ministeri de Cultura va passar a assumir la tauromàquia com una disciplina artística el juliol passat ha estat la creació d'un Premio Nacional de Tauromaquia que reconeixerà cada any "els mèrits extraordinaris d'un professional del toreig" i que seran retribuïts amb 30.000 euros, la segona dotació econòmica més alta de la institució. Poden ser premiats toreros, grangers i empresaris del toreig, qualsevol "persona o institució que hagi destacat per la seva tasca de difusió dels valors culturals de la tauromàquia"

També s'ha aprovat la creació d'un Premio Nacional de Fomento de la Creatividad en el Juguete, que es considera "d'interès cultural pel seu potencial pedagògic i la seva rellevància en el desenvolupament de la societat". El Ministeri de Cultura convoca cada any 31 premis nacionals espanyols.

stats