LLETRES
Cultura 22/04/2011

La pluja fa tremolar els llibreters i la recaptació de Sant Jordi

El Gremi pronostica menys vendes que l'any passat, tot i que les previsions inicials eren mantenir els 19 milions d'euros de facturació

Redacció
1 min

BARCELONAEl temps amenaça d'aigualir la jornada de Sant Jordi de demà. Segurament cauran unes quantes gotes, i ja se sap que 'carrers molls, calaixos eixuts'. El Gremi de Llibreters tem no repetir la xifra de 19 milions de recaptació del dia de Sant Jordi de l'any passat. Com han anunciat des del sector de les roses, que preveuen un descens de facturació del 20%, els llibreters també apunten, ara, a la baixa –fins a l'últim moment firmaven amb un 'empat' amb l'any passat.

Malgrat això, l'Ajuntament de Barcelona ha tramitat un total de 400 llicències de parades i punts de venda de roses, llibres i pa als carrers de la ciutat amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi, dissabte que ve 23 d'abril. S'instal·laran 198 parades de roses, 180 parades de llibres i 35 punts de venda de pa de Sant Jordi. El districte de l'Eixample, amb 69 punts de venda de roses i 75 de llibres, és el que tindrà un major nombre d'aquestes paradetes.La tradició d'adquirir el pa de Sant Jordi es podrà seguir també en 35 punts instal·lats als carrers dels districtes de Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Horta Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.

stats