Cultura 22/04/2012

Concerts amb hologrames: la tecnologia ja permet 'ressuscitar' els artistes a l'escenari

Una projecció hiperrealista del raper Tupac, mort el 1996, va deixar bocabadat el públic del festival de Coachella. Els Jackson 5 estudien sortir de gira amb un holograma de Michael Jackson

Ara
2 min

BarcelonaUna tecnologia nova va deixar bocabadats fa uns dies els assistents al festival de Coachella, a Califòrnia. El raper Tupac Shakur, mort el 1996 en un tiroteig, va 'ressuscitar' a l'escenari amb un holograma al costat dels rapers Dr. Dre i Snoop Dogg. La reproducció era exacta: la roba, els tatuatges, els seus moviments... El realisme va deixar parat el públic (aquí podeu veure l'actuació sencera de 5 minuts). Tupac es va convertir de seguida en 'trending topic' al Twitter, amb 40 mencions per minut.

El sistema es diu Musion Eyeliner i es basa en un truc de màgia del segle XIX que fa servir miralls per fer aparèixer i desaparèixer les imatges. El que es projecta en realitat és una imatge a terra. La companyia Digital Domain Media Group, guanyadora d'un Oscar pels efectes especials d''El curiós cas de Benjamin Button', ha recreat la figura del raper agafant imatges de les actuacions de l'artista abans de la seva mort. No ha donat xifres del cost de l'espectacular producció, però fonts del festival asseguren que 5 minuts de concert haurien costat més de 100.000 dòlars, uns 75.600 euros. El 2006 una actuació de Madonna a la cerimònia de lliurament dels Grammy ja va fer servir una holografia amb la banda virtual Gorillaz.

Tupac, o 2Pac, va morir en estranyes circumstàncies el 1996 amb 26 anys. Només va editar 5 discos, però va aconseguir vendre 75 milions de còpies a tot el món. La revista 'Rolling Stone' el situa en el lloc 86 entre els millors artistes de la història.

L'efecte de l'holograma de Coachella obre moltes possibilitats, i el diari britànic 'The Sun' ja avança que els Jackson 5 estudien tornar de gira als escenaris 20 anys després amb un holograma de Michael Jackson, mort el 2009 als 50 anys. Segons 'The Wall Street Journal', l'holograma de 2Pac podria iniciar una gira amb Dr. Dre.

stats