Cultura 10/05/2011

La fira de videoart 'Screen from Barcelona' escalfa els motors de Loop

La fira internacional de videoart, que se celebrarà a l'Hotel Catalonia Rambles del 19 al 21 de maig arriba a la novena edició amb la voluntat dels organitzadors de crèixer enmig de la crisi

Acn
2 min
La fira Loop arriba a la novena edició

BarcelonaL'art contemporani té una cita a Barcelona aquest mes de maig. S'hi celebren dos certàmens on els creadors podran mostrar les seves propostes. Es tracta del Festival Screen Barcelona, una trobada de professionals que uneix artistes, galeristes i representants de museus que inclou la Fira LOOP, una mostra de videoart que arriba ja a la 9a edició. En total, durant onze dies, 500 artistes de 40 països diferents mostraran fins a un miler de peces de vídeo i cinema en diferents espais de la capital catalana per marcar les noves tendències en l'art actual. Antoni Muntadas, Jordi colomer, The Otolith Group o Dora García són alguns dels artistes que aprofitaran l'ocasió per estrenar les seves creacions.

El festival dedicat al videoart i a la imatge en moviment, Screen from Barcelona torna a la càrrega aquesta primavera com un punt de trobada dins els artistes contemporanis actuals. Dins d'aquest certamen que agrupa artistes, galeristes i responsables de museus, també tindrà lloc la Fira LOOP, que arriba a la 9a edició per descobrir les creacions d'artistes tan consolidats com Antoni Muntadas o Dora García, i a la vegada donar a conèixer nous talents del món del videoart.

El festival Screen from Barcelona d'aquest 2011 coordina la impliació de 200 entitats de la ciutat que en aquesta ocasió treballaran amb tres eixos temàtics concrets: la performance, el teatre i la imatge en moviment, l'efecte del cinema, i les geografies ambigües. Amb el certamen es podran admirar projectes a més de 150 llocs de Barcelona com el caixaForum, l'Arts Santa Mònica, el MACBA, La Virreina o el Mercat de les Flors.

La novena edició de la Fira LOOP doncs, arriba amb un nombre més gran de galeries implicades, que presentaran vídeos a l'interior de l'Hotel Catalonia Rambles. Enguany, són 42 galeries procedents de 13 països diferents que consoliden el certamen com una plataforma de promoció artística única. Per primera vegada es podran veure 10 vídeos a nivell estatal, i alguns es podran adquirir per uns preus d'entre 2.800 euros i 60.000 euros.

Per tal d'apropar el videoart als més menuts, el festival també ha organitzat el miniScreen, un proposta que té per objectiu familiaritzar la videocreació a nens i nenes, a través de diverses activitats que potencien l'observació i el descobriment.

stats