Publicitat
Publicitat

Pintura

Un visitant de la Tate Modern fa una pintada sobre un quadre de Mark Rothko

Un quadre del pintor letó naturalitzat nord-americà Mark Rothko ha estat desfigurat aquest diumenge per un visitant de museu Tate Modern de Londres, que ha fet una pintada sobre la tela.

La galeria ha dit en un comunicat que "hi ha hagut un  incident a la Tate Modern en què un visitant ha desfigurat un dels murals 'Seagram' de Rothko mitjançant l'aplicació d'una petita àrea de pintura de color negre amb un pinzell".

Rothko, considerat un dels artistes més importants del segle XX, les obres del qual s'han venut en subhastes per desenes de milions de dòlars, va rebre l'encàrrec de pintar els murals 'Seagram' la dècada dels cinquanta per al restaurant Four Seasons de Nova York. Diverses d'aquestes teles van acabar a la col·lecció de la Tate per una donació. La galeria les qualifica d'obres "icòniques".

Tim Wright ha explicat a través de Twitter que va ser testimoni de l'incident i ha publicat una fotografia de la tela malmesa. "Ha estat molt estrany, s'ha assegut una estona, s'ha acostat a l'obra i ha marxat ràpidament", ha explicat Wright. "L'home s'hi ha acostat amb calma, ha tret un retolador i ha fet una pintada. Surrealista".

Al maig, el Rothko "'Orange, Red, Yellow' es va vendre per 86,9 milions de dòlars (66,7 milions d'euros), un nou rècord de subhasta per a l'artista, a Christie's de Nova York.

Més continguts de Cultura

  1. El Canet Rock 2015 aplega 20.000 espectadors

    La direcció del festival té "la il·lusió" de fer una nova edició al 2016, tot i que no en té "la certesa"

  2. El Canet Rock 2015 continua amb les actuacions de Sanjosex i La Iaia

    El festival espera acollir 20.000 persones en una edició que tancaran Txarango quan surti el sol