ART
Cultura 03/07/2012

Els visitants de la Fundació Dalí generen cada any 123 milions d'euros

Un estudi detalla l'impacte econòmic del museu de Figueres, que genera el 2,5% del PIB de l'Alt Empordà. Es calcula que 1.865 llocs de treball indirectes depenen de les activitats lligades a Dalí

Ara
1 min
Els museus Dalí, candidats  a ser Patrimoni de la Humanitat

BarcelonaLa Fundació Gala-Salvador Dalí ha presentat avui l'estudi d'impacte econòmic de l'any 2011, elaborat pels professors Modest Fluvià (catedràtic de la UdG), Ricard Rigall (doctor de la UdG), Albert Saló (doctor d'Esade) i Ferran Casas.

Segons l'estudi, que no es realitzava des del 2005, la despesa dels visitants als museus de la Fundació Dalí s'estima en 123 milions d'euros. Això representa un notable creixement (66%) respecte a l'any 2005. Aquest creixement global es deu tant a l'augment en el nombre de visitants (18,5%), com al de la despesa per visitant (40%).

El volum d'activitat econòmica generada, és a dir, l'import de les transaccions econòmiques originades per les activitats de la Fundació, s'estima en 181 milions d'euros, un 52% d'augment respecte a l'any 2005.

La generació de producte interior brut, és a dir, el valor de la renda generada per les activitats de la Fundació, s'estima en 90 milions d'euros, un 67% d'augment respecte a l'any 2005. A títol comparatiu, la magnitud estaria a l'entorn del 2,5% del PIB de l'Alt Empordà.

Els llocs de treball induïts per les activitats de la Fundació s'estimen en uns 1.865, un 49% d'augment respecte a l'any 2005.

L'informe constata una evolució econòmica positiva de la Fundació Dalí que s'accentua, han afirmat, "perquè s'esdevé en una època de crisi general de l'activitat econòmica". Segons apunten, a més, els principals indicadors d'eficiència interna (costos d'explotació, costos laborals i subvencions públiques) demostren que els costos dels museus de la Fundació Dalí són inferiors en un 60-75% en relació a la resta dels principals museus estatals, tant públics com privats, i que la Fundació no té dependència de les subvencions públiques.

stats