Llibres
Dossier 29/04/2012

Cinc títols que analitzen la crisi

1 min
Cinc títols que analitzen la crisi

'La crisi ninja i altres misteris'

Leopoldo Abadía explica com sortir ben parat de les pitjors situacions amb optimisme i humor. Com és possible que un fet a Illinois afecti la nostra butxaca? Quins són els punts en comú entre les economies domèstiques i els pressupostos generals de l'Estat? Abadía, nou guru de l'economia, respon a aquestes preguntes.

'El crash del 2010'

Quin és l'origen de l'actual situació econòmica? Es tracta d'una crisi d'efectes passatgers? Quin abast podria tenir? Té solució? Santiago Niño Becerra, catedràtic de la Universitat Ramon Llull, va alertar el 2006 que la crisi econòmica explotaria el 2010. Ara analitza la situació actual i ofereix respostes a totes aquestes preguntes.

'¡Acabad ya con esta crisis!'

Paul Krugman, premi Nobel d'economia, explica en aquest llibre -de manera senzilla i amena- quines són les causes de la crisi, els motius pels quals encara en patim les conseqüències i la manera de sortir-ne, recuperant els llocs de treball i els drets socials que actualment estan amenaçats per les retallades.

'Indigneu-vos!'

Hessel va ser membre de la Resistència francesa, supervivent de Buchenwald, i és l'únic redactor encara viu de la Declaració Universal dels Drets Humans del 1948. En aquest llibre fa una crida a la insurrecció pacífica perquè, segons la seva opinió, hi ha molts motius pels quals ens hauríem d'indignar.

'Españistán'

Aleix Saló va saltar a la fama amb aquest llibre de vinyetes en què explica, de manera satírica, com s'ha arribat fins a la crisi econòmica actual i presenta la bombolla immobiliària com el principal motiu de la crisi. El vídeo que complementa el llibre va aconseguir més d'1,2 milions de visites en 4 dies.

stats