Dossier 02/06/2012

Els EUA donen suport a la injecció de capital als bancs

Vicenç Moliné
2 min
Soraya Sáenz de Santamaría i Timothy Geithner a Washington.

BARCELONA.La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, es va reunir amb el secretari del Tresor dels EUA, Timothy Geithner, el qual va donar suport al pla europeu de recapitalització dels bancs.

Sáenz de Santamaría es va reunir amb les autoritats nord-americanes per tractar els problemes del sector bancari i va assegurar que els dos governs "treballen en la mateixa direcció" per trobar-hi una solució. En aquest sentit, va parlar de "la possibilitat que els bancs, no només els espanyols, tinguessin un lloc on recórrer quan necessitessin fons, sense intervenció estatal", perquè, per Sáenz de Santamaría, el problema d'Espanya no és com a Estat, sinó com a sistema financer "en un determinat moment".

Necessitats circumstancials

Soraya Sáenz de Santamaría va recalcar que el sistema financer espanyol "té unes necessitats en aquest moment com en un altre moment les van tenir altres estats". "Aquí, als Estats Units, ho saben prou bé", va afegir.

En la seva gira pels EUA la vicepresidenta també s'ha reunit amb la directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde, a qui va reiterar el compromís espanyol amb l'austeritat i les reformes estructurals. La reunió, qualificada per Sáenz de Santamaría de "molt frúctífera", va servir a més perquè Christine Lagarde emetés un comunicat desmentint les informacions aparegudes al diari The Wall Street Journal en què s'assegurava que l'FMI ja treballava en el rescat d'Espanya.

Soraya Sáenz de Santamaría va insistir que el seu viatge a Washington estava programat des de feia mesos i que la casualitat havia volgut que coincidís amb una setmana tan complicada per a l'economia espanyola. La vicepresidenta es quedarà als EUA fins demà, quan participarà en la reunió del Club Bilderberg, en què es troben grans inversors i personalitats influents d'arreu del món.

stats