Dossier 18/07/2012

El PSC recorda que Duran va votar la llei que permet la intervenció

Ara
2 min
La portaveu d'economia del PSC, Rocío Martínez-Sampere, en una intervenció al Parlament.

BARCELONA.Després que el govern de l'Estat hagi amenaçat amb la intervenció de Catalunya si no corregeix de manera urgent el dèficit, el PSC va coresponsabilitzar ahir CiU d'aquesta possibilitat. La portaveu del PSC en matèria econòmica, Rocío Martínez-Sampere, va retreure ahir al govern de CiU que l'eventual intervenció és possible gràcies a la llei d'estabilitat pressupostària estatal que la federació va aprovar amb el PP al Congrés.

"Aquesta llei no només permet la intervenció, sinó que imposa el dogmatisme del dèficit zero, que ens asfixia", va deplorar Martínez-Sampere en declaracions a RAC1. La dirigent socialista, però, va obviar que la llei d'estabilitat és la conseqüència de la reforma constitucional exprés que va impulsar el govern llavors del PSOE amb la concurrència del PP, com es va cuidar de recordar el portaveu del Govern, Francesc Homs.

Martínez-Sampere va instar CiU a votar avui al Parlament a favor de la interposició d'un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei d'estabilitat pressupostària del govern espanyol, després que el Consell de Garanties Estatutàries detectés aspectes de la norma que contravenien l'Estatut i la Constitució.

Els nacionalistes ja han anunciat que votaran en contra d'aquest recurs perquè veuen més "ràpida i eficaç" la via parlamentària per modificar alguns aspectes de la llei que el recurs al Tribunal Constitucional.

Al costat del Govern

En qualsevol cas, si la Generalitat arriba a ser intervinguda, el PSC "estarà al costat del Govern en la defensa de l'autogovern català fins on faci falta", va assegurar Martínez-Sampere.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, va reclamar ahir al Govern que s'oposi "amb totes les seves forces" a l'ofensiva uniformitzadora del govern del PP. Des de les files ecosocialistes, el diputat d'ICV al Congrés Joan Coscubiela va anunciar una proposició no de llei per convocar un referèndum sobre les retallades que promou el PP.

stats