BATALLA PELS SÍMBOLS
Dossier 13/09/2012

Solidaritat retira la bandera espanyola del Parlament

Ara
1 min
Solidaritat retira la bandera espanyola del Parlament

BARCELONA.Els diputats de Solidaritat Alfons López Tena i Uriel Bertran van retirar ahir la bandera espanyola de l'hemicicle del Parlament perquè només la senyera presidís la cambra. Minuts després els treballadors del Parlament van restituir la bandera espanyola per cenyir-se a la legalitat vigent. "Aquesta és la transició nacional del Govern. No hi ha cap obligació que hi sigui", va etzibar López Tena.

La llei estableix que la bandera espanyola ha "d'onejar a l'exterior i ocupar un lloc preferent a l'interior de tots els edificis i establiments de les administracions públiques" i el Parlament va decidir que aquest lloc destacat fos l'hemicicle. Aquesta decisió va ser considerada per Solidaritat com una evidència de "l'autonomisme" de CiU.

Els diputats de SI consideren que després de la massiva manifestació de la Diada no s'haurien de mantenir-se els símbols de l'Estat al Parlament. "El nostre poble ha decidit no acceptar per més temps la servitud i la submissió, per les raons de la dignitat, el seny i l'interès superior de la pàtria", van llegir els diputats en un comunicat.

Tena va subratllar que el gest de retirar la bandera espanyola és "exactament el mateix" que el cobriment que es va fer dilluns de l'escut espanyol de Felip V de la façana del Parlament i va criticar que CiU doni suport a la restitució de les quatre barres i no al gest que ahir van protagonitzar els diputats de Solidaritat. En tot cas, Bertran i Tena van recordar als convergents que el 27 de sembre, en ple debat de política general, CiU tindrà l'oportunitat de demostrar si està compromesa amb la sobirania del poble català en la votació de la moció a favor de la independència que presentarà Solidaritat.

stats