Dossier 02/08/2012

Trias demana a l'Estat part dels pisos dels bancs rescatats

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, veu en els pisos de les entitats bancàries que han estat intervingudes una via per obrir més habitatges socials. Per això, insta l'Estat a cedir-ne als municipis.

Ara
2 min
HOTEL SOCIAL DE BCN L'hotel per a famílies desnonades que l'Ajuntament obrirà al districte de l'Eixample aquest any.

BARCELONA.L'equip de govern de Barcelona té clar que calen mesures per donar més possibilitats a les persones que, en l'actual context de crisi, es veuen abocades a la pèrdua del seu habitatge. En la presentació de les que són les principals línies de treball de l'Ajuntament en matèria d'habitatge social, l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, va llançar ahir una reclamació a l'Estat: que cedeixi als municipis una part dels pisos de les entitats bancàries que han estat intervingudes pel Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB). L'objectiu seria, segons Trias, que una part d'aquests pisos del banc dolent, en lloc de quedar buits,passessin a mans dels ajuntaments per fer-hi habitatge social.

L'alcalde de Barcelona va explicar que ja ha fet arribar aquesta proposta als diputats de CiU al Congrés perquè la incorporin en les esmenes que presentaran al projecte de llei sobre el sanejament i venda dels actius immobiliaris. Trias, a més, va demanar a la resta de forces polítiques que també donin suport a aquesta petició per guanyar eines d'atenció a les emergències socials. L'alcalde va remarcar que "no tindria sentit" que els ajuntaments no tinguessin res a veure en la gestió d'aquest actius immobiliaris, sobretot perquè són ells els que donen resposta a les persones desnonades.

Més enllà d'aquesta idea, que excedeix les seves competències, Trias i la tinent d'alcalde de Qualitat de Vida del consistori, Maite Fandos, van marcar ahir línies concretes de treball en matèria d'habitatge, com ara l'obertura abans que s'acabi l'any de dos centres destinats a l'allotjament temporal de famílies en situació d'urgència social: l'un al carrer Indústria amb Navas de Tolosa i l'altre a Londres amb Villarroel, tal com va avançar l'ARA. L'equip de govern té previst invertir entre 8 i 11 milions d'euros aquest mandat a actuacions d'habitatge social. Una de les previsions és dur a terme una campanya de sensibilització perquè els propietaris de pisos buits acceptin treure'ls a lloguer.

stats