Dossier 13/07/2012

Els funcionaris engeguen les protestes per les retallades

Vicenç Moliné
1 min
Els funcionaris engeguen les protestes per  les retallades

BARCELONA.Els treballadors i representants sindicals de la funció pública van ser ahir els primers a revoltar-se contra la retallada anunciada pel govern espanyol. A Barcelona 500 delegats sindicals van concentrar-se a les portes de la delegació del govern espanyol, i a Madrid centenars de funcionaris -entre els quals policies i bombers- van demanar la dimissió de Mariano Rajoy concentrats davant la seu del PP.

La mobilització continuarà avui amb concentracions convocades a les portes de tots els centres de treball. Els empleats protesten per la retallada anunciada pel govern espanyol per disminuir els costos de l'administració, que es traduirà en la supressió de la paga extra de Nadal i en altres retallades en els dies de lliure disposició.

Els treballadors públics catalans van orientar la protesta d'ahir a la "falta de respecte" tant del govern espanyol com de la Generalitat, que ja ha retallat els salaris. Tot i que el portaveu del Govern, Francesc Homs, va insistir ahir que els funcionaris catalans "no pagaran el doble" i que la retallada espanyola no se sumarà a la catalana, els treballadors van exigir-ne la retirada immediata. "El conflicte està obert en tots els vessants", va afegir la responsable de funció pública de CCOO, Montse Ros.

stats