INVERSIÓ ALTERNATIVA A EUROVEGAS
Dossier 08/09/2012

El projecte català augmenta la pressió a Aguirre per Eurovegas

Catalunya ja no és una excusa perquè el govern madrileny no tiri endavant Eurovegas. La nova aposta catalana ha situat el focus sobre Esperanza Aguirre, que encara espera l'anunci de Sheldon Adelson.

Joan Rusiñol
2 min
La presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, amb el director general de Las Vegas Sands, Michael Leven, en una visita recent a la capital espanyola.

MADRID.La "intuïció" deia a la presidenta madrilenya que Eurovegas no se li escaparia. De moment no hi ha cap confirmació oficial, però tot apunta que se'n sortirà. No obstant, el govern madrileny sap que el camí perquè la inversió sigui una realitat serà llarg i que ara tots els focus estaran posats exclusivament sobre la seva capacitat de negociació.

El primer round que haurà de superar Esperanza Aguirre serà la setmana que ve, quan se celebri el debat de l'estat de la regió a l'Assemblea de Madrid. El PSOE ja va avançar que el projecte s'instal·laria als terrenys d'Alcorcón. L'anunci pretenia desactivar que aquesta qüestió centrés el cara a cara entre la presidenta i el líder dels socialistes madrilenys, Tomás Gómez. Ara, un cop la Generalitat ha ensenyat el seu pla B, cal suposar que els partits de l'oposició exigeixin resultats.

Pendents d'Adelson

Sobre les converses amb el magnat Sheldon Adelson, Aguirre va assegurar ahir: "Estem com estàvem". El missatge, que a principis de setmana servia per demanar calma als mitjans de comunicació, comença a tenir ressonàncies d'impaciència. "Els que han de prendre una decisió encara no l'han pres", va recordar. Segons han explicat a l'ARA fonts municipals madrilenyes, el govern autonòmic els havia avisat que estiguessin preparats perquè durant la setmana que ara s'acaba els comunicaria en privat quina era la ubicació elegida. El guió marcava que es faria públic d'aquí uns dies. Caldrà veure si es compleix el calendari i, sobretot, si Barcelona World porta Las Vegas Sands a reconsiderar la decisió de situar el macrocomplex d'oci a l'Estat.

La presidenta madrilenya va recordar -com ha fet de manera insistent durant les últimes setmanes- que l'objectiu final és que les tensions entre les diferents alternatives no acabin per repetir la història d'Eurodisney, que finalment es va ubicar prop de París. Sobre l'anunci fet per la Generalitat es va limitar a afirmar: "Crec que és una notícia molt important per a Tarragona, per a tot Catalunya i per a Espanya".

Tot i aquesta satisfacció és evident que políticament ara li toca moure peça a Madrid: Aguirre no es pot permetre políticament que Eurovegas se li escapi de les mans. Com afirmaven fonts del PP dies enrere, la presidenta madrilenya ha fet bandera personal del projecte des de fa anys i hi ha treballat intensament. A més, el secretari d'estat de Comerç, Jaime García-Legaz, exsecretari general de la fundació aznarista FAES, també s'ha implicat a fons perquè Adelson inverteixi a l'Estat. Posant-se la bena abans de la ferida i evitant possibles retrets de poca previsió, l'executiu d'Aguirre ja avisa: "Si no es fa Eurovegas no serà per competència sinó per problemes de finançament", informa l'ACN. Queden dies.

stats