AVIACIÓ
Economia 27/11/2010

L'Airbus 380 torna a volar

L'avió més gran del món s'enlaira en resoldre's els dubtes sobre la seva fiabilitat

Redacció
1 min
Els quatre motors a les ales són una de les característiques de l'A380

BarcelonaL'A380 ha tornat a volar aquest matí després de 23 dies aturat. Una vegada resoltes les incògnites sobre la seva fiabilitat, un dels aparells de l'aerolínia australiana Qantas s'ha enlairat des de l'aeroport de Sidney rumb a Londres. El conseller delegat de Qantas, Alan Joyce, anava a bord de l'avió que ha sortit de Sydney. Abans d'entrar-hi, ha assegurat que l'A380 ha passat tots els controls de seguretat:"Ens sentim còmodes al 100% amb l'operativitat d'aquesta aeronau".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fa tres setmanes, un A380 de Qantas va tenir un problema en ple vol que el va obligar a fer un aterratge d'emergència a Singapur. Un dels motors de l'avió va quedar parcialment desintegrat. Dels sis A380 que té Airbus, quatre ja reprendran el vol. Els dos restants, entre els quals es troba l'avió que va patir l'incident de Singapur, segurament no tornaran a ser operatius fins poc abans de Nadal.

L'europea Airbus, la principal fabricant mundial d'avions, respira tranquil·la perquè la seva aposta estratègica per als propers anys ha superat aquesta fase de dubtes.

stats