Economia 30/12/2011

Abertis ven el 37% del túnel del Cadí a la Generalitat per 45 milions

La idea del Govern és fer-se amb el 100% de l'empresa per unir-la a Tabasa, companyia que explota els túnels de Vallvidrera, i privatitzar-ne la concessió

Efe
1 min

BarcelonaAbertis i la Generalitat han signat avui divendres la venda del 37,2% que el grup català té al Túnel del Cadí per un import de 45 milions d'euros, amb la qual cosa l'administració catalana obté el 100% de l'empresa. La idea de la Generalitat és fer-se amb el 100% de l'empresa per unir-la a Tabasa, companyia que explota els túnels de Vallvidrera, i privatitzar-ne la concessió. L'operació s'emmarca dins del pla que té la Generalitat per aconseguir ingressos i reduir el dèficit mitjançant la venda d'immobles i la privatització d'empreses públiques, com Tabasa o Aigües del Ter. Amb aquestes gestions espera aconseguir uns 1.600 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Generalitat no desemborsarà els diners ara, sinó que s'utilitzarà la fórmula del pagament ajornat, la qual cosa significa que abonarà l'import en el moment en el qual es realitzi la concessió.

stats