Empreses
Economia 08/12/2010

ACS ja té gairebé un 16% d'Iberdrola

La setmana passada la companyia que presideix Florentino Pérez declarava que en posseïa un 14,9%

REDACCIÓ i AGÈNCIES
1 min
El president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán

BarcelonaACS segueix consolidant la seva posició com a primer accionista d'Iberdrola. El grup constructor ha elevat fins al 15,9% la seva participació a l'elèctrica basca. La setmana passada la companyia que presideix Florentino Pérez declarava que en posseïa un 14,9%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

ACS està incrementant progressivament la seva participació a Iberdrola. A finals de setembre disposava d'un 12,5% de l'elèctrica i tres mesos abans, d'un 12%. Segons els registres de la CNMV, el grup constructor i de serveis té un 3,836% d'Iberdrola de forma directa, i un 12,11% de manera indirecta.

En diverses ocasions, l'empresa que lidera el president del Reial Madrid ha reiterat que té intenció d'elevar la seva participació a l'elèctrica basca fins al 20%. A més, ACS no amaga la seva voluntat d'entrar al consell de la companyia que dirigeix Ignacio Sánchez Galán. Si el grup constructor vol consolidar l'elèctrica als seus comptes, haurà d'assolir algun d'aquests objectius. Fins que això es produeixi, ACS només s'anota els dividends que reparteix Iberdrola.

Actualment, l'entrada d'ACS al consell de l'elèctrica basca es troba als tribunals. La constructora va impugnar l'acord de la darrera junta d'accionistes d'Iberdrola que li vetava el nomenament d'un conseller.

stats