TRANSPORTS
Economia 10/03/2011

AENA i els sindicats acaben la reunió sense acord i es manté la vaga

Les postures segueixen igual de distanciades, segons els sindicats convocants

Redacció
2 min

BarcelonaLa taula negociadora entre AENA i els sindicats han acabat aquesta tarda la seva reunió sense aconseguir un acord i sense fixar una nova data per seguir la negociació, de manera que es manté la convocatòria de 22 dies de vaga per Setmana Santa, ponts festius i estiu contra la privatització de l'ens públic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els representants dels sindicats convocants, CCOO, UGT i USO, han indicat al terme de la reunió que AENA els ha transmès una proposta que estudiaran, encara que el gestor aeroportuari segueix sense abordar una de les qüestions clau del conflicte que són les concessions dels aeroports de Madrid i Barcelona.

José Manuel Lorenzo, representant de CCOO, ha assegurat que es tracta d'una vaga molt seriosa i, per tant, no hi haurà una desconvocatòria de les aturades mentre no s'arribi a un acord, informa Efe.

En el tema de les concessions, els sindicats consideren que se segueix sense garanties per al manteniment dels llocs de treball ni de les condicions laborals.

Malgrat això, els sindicats van analitzar la proposta lliurada per AENA a la reunió d'aquesta tarda, a la qual va assistir el president del gestor aeroportuari, Juan Ignacio Lema, i han exigit a l'empresa que faci el mateix amb la seva.

L'escull principal per segellar un acord és la privatització d'AENA que, segons l'opinió dels sindicats, és del 100% per la via de les concessions en contra d'una del 49%, com assegura el Govern.

Segons els sindicats, aquesta situació portarà al tancament d'aeroports i a la pèrdua de llocs de treball.

Lorenzo ha insistit que no hi ha novetats en la proposta d'AENA, que es nega a negociar els punts principals de la convocatòria de les mobilitzacions que són "no a la privatització, no a les concessions i garanties per mantenir tots els llocs de treball i les condicions laborals".

Lorenzo ha afegit que fins ara tots aquests punts han rebut un rotund no per part de l'empresa.

Lorenzo ha precisat que sense un pla de viabilitat per al conjunt dels aeroports de la xarxa d'AENA és impossible mantenir els llocs de treball i l'empresa no l'ha presentat.

Ha conclòs que, després de la reunió d'avui, les coses estan com estaven i les postures entre les dues parts estan igual de distanciades que abans.

stats