Economia 23/05/2012

CiU sobre Aena: “Prefereixen que s'ho quedin els alemanys que ho gestionin els catalans”

El diputat Pere Macias critica la decisió del govern espanyol d'aturar al gener la venda parcial dels aeroports de Barcelona i Madrid i enterrar la possibilitat d'una gestió descentralitzada

Joan Faus
1 min

MadridEl diputat de CiU Pere Macias s'ha mostrat avui molt crític amb la decisió del govern espanyol d'aturar al gener la venda parcial dels aeroports de Barcelona i Madrid i enterrar aquesta setmana la possibilitat d'una gestió descentralitzada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“Prefereixen que s'ho quedin els alemanys que ho gestionin els catalans”, ha assegurat Macias durant la presentació al Congrés dels Diputats del pressupost del ministeri de Foment en referència a la decisió de l'executiu d'impulsar la privatització d'Aena en un termini màxim de 18 mesos però sense treure a concurs de manera individual la gestió de Barcelona i Madrid, tal com va informar l'ARA dimarts.

“Aena es va equivocar de forma important al parar el concurs. És un error perquè ha costat 6.000 milions a l'erari públic”, ha dit el diputat català fent una estimació dels ingressos que hauria suposat la venda parcial de El Prat i Barajas. “Volen un model centralista i fastuós”, ha afegit.

Macias també ha criticat l'augment de les taxes aeroportuàries, que faran per exemple de Madrid el segon aeroport més car d'Europa. “Aena donarà un mal servei i arruïnarà la industria turística”, ha dit abans d'instar a la ministra Ana Pastor a rectificar i "recuperar un bon model que reportava 6.000 milions i feia competitius als nostres aeroports".

stats