Economia 21/08/2012

El govern espanyol apuja fins als 450 euros les ajudes per als aturats amb més càrregues familiars

És un dels canvis de la renovació del pla Prepara per als aturats que han esgotat la prestació. Fins ara totes les ajudes eren de 399 euros

Joan Faus
2 min

MadridEl govern espanyol apujarà de 400 euros a 450 euros l'ajuda de sis mesos per als aturats que han esgotat la prestació i tenen més càrregues familiars. El canvi serà per als nous beneficiaris que tinguin, com a mínim, dos membres de la unitat familiar al seu càrrec, a més del cònjuge o parella de fet. Per a la resta d'aturats continuarà sent de 399 euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta és la principal decisió que s'ha acordat a la reunió que han mantingut aquest dimarts la vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría; la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez; el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, i el director de l'Oficina Econòmica de la Moncloa, Álvaro Nadal, per analitzar la renovació del pla Prepara, que va caducar el dia 15 i que el govern prorrogarà però amb alguns retocs.

La Moncloa ha difós un comunicat després de la trobada, que s'ha celebrat a porta tancada. La nota assegura que el govern ha plantejat una reforma del pla Prepara amb el triple objectiu de "millorar la protecció de les persones que més ho necessiten", reforçar "l'objectiu de requalificació dels desocupats", i augmentar la col·laboració i coordinació amb les comunitats autònomes per millorar entre tots l'eficàcia del programa. En els seus inicis l'actual programa Prepara –que va crear l'executiu del PSOE el febrer del 2011 com a successor del pla Prodi, nascut el juliol del 2009– va tenir un cert èxit i un 20% de les persones que s'hi van acollir van acabar trobant feina. Ara, però, aquesta proporció ha caigut fins a un irrisori i preocupant 6%.

Báñez ha dit que es millorarà l'ocupabilitat dels beneficiaris amb l'objectiu de facilitar la seva inserció al mercat de treball. "El govern vol deixar clar que l'important és que ningú en aquest país que realment ho necessiti estigui desprotegit en la sortida de la crisi", ha assenyalat.

stats