Economia 28/10/2011

La Generalitat reconeix que les retallades "són una de les causes de l'augment de l'atur"

La secretària d'ocupació preveu "una situació difícil" en els pròxims mesos en termes de desocupació i creu que no millorarà fins que es conclogui el "reajustament financer de les entitats espanyoles i europees"

Redacció
2 min

BarcelonaLa secretària d'ocupació de la Generalitat, Esther Sánchez, ha assegurat avui que les retallades aplicades pel Govern són "una de les causes que expliquen l'augment de l'atur en el tercer trimestre de l'any". "Té molt a veure també amb una situació de consolidació pressupostària que hem de fer nosaltres, perquè només aplicant aquest procés aconseguirem, al més aviat possible, que els recursos públics s'injectin en l'àmbit privat, que és el que generarà activitat econòmica i nous llocs d'ocupació", ha assegurat Sánchez. Tot i així, la secretària d'ocupació ha parlat de "multiplicitat de factors" per explicar que la taxa d'atur s'hagi situat en el 19,4% i ha citat també com a causes "la crisi del deute sobirà a Europa i el model de finançament autonòmic, que perjudica especialment Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La dirigent preveu "una situació difícil en els pròxims mesos" en termes de desocupació i creu que no millorarà fins que es conclogui el "reajustament financer de les entitats espanyoles i europees" i la "consolidació pressupostària de l'Estat i de les comunitats autònomes". A més, Sánchez veu com xifres preocupants la taxa d'atur juvenil, que ha crescut del 41,96% fins al 43,12%, en el tercer trimestre, la contractació temporal, "excessivament alta" del 21,2%, i l'augment de les llars amb tots els membres en atur, que ha pujat trimestralment del 6,7% al 7%.

La secretària ha anunciat que el consell de direcció del Servei Català d'Ocupació va aprovar ahir per unanimitat de patronals i sindicats l'Estratègia Catalana per a l'Ocupació fins a 2020, que haurà de ser aprovat per l'executiu català a final de novembre. El nombre d'aturats va augmentar a Catalunya un 7,40 % sobre el trimestre anterior i un 10,84 % sobre el mateix període de l'any anterior, segons l'EPA publicada avui divendres.

stats