Economia 17/01/2012

El govern espanyol vol “facilitar l’estabilitat financera” de les autonomies

Mas-Colell assegura que “en unes setmanes” parlarà amb el Ministeri sobre el pagament dels deutes de l'executiu espanyol a Catalunya

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha dit avui que el propòsit de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera és “renovar i reforçar" el compromís de que totes les comunitats autònomes compleixin els límits de dèficit públic acordats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes abans d'entrar a la reunió, Montoro ha anunciat la “disposició” de l’executiu de “facilitar l’estabilitat financera” de les comunitats mitjançant “mecanismes excepcionals de liquiditat”, com podria ser una línia de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO).

Per la seva banda, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha assegurat que “sembla” que l'executiu de Mariano Rajoy “ha obert un camí” que “arreglarà” la disponibilitat de liquiditat per part de les comunitats autònomes i que “posarà fi al diferencial” dels tipus d'interès que paguen Espanya i les comunitats pels seus respectius deutes.

El conseller ha qualificat d'“agradable” la seva reunió d'avui amb Montoro i ha dit que “en unes setmanes” parlarà amb el Ministeri sobre el pagament dels deutes del govern espanyol a Catalunya, és a dir, els 759 milions d'euros del 2010 de la disposició addicional tercera de l'Estatut i els 1.450 milions del fons de competitivitat.

“Hi haurà reunions bilaterals en el seu moment pels temes d'ingressos pressupostaris, en particular de l'addicional tercera de l'Estatut, que és irrenunciable. En unes setmanes seguirem parlant”, ha assegurat.

stats