Economia 25/04/2012

Abertis es convertirà en el líder mundial del sector autopistes després d'integrar les concessions d'OHL al Brasil i Xile

Si es consolida l'acord, la companyia catalana gestionarà més de 7.500 quilòmetres de carreteres de pagament

Acn
1 min
Vehicles passen per la barrera del peatge d'Alella / ACN

BarcelonaAbertis i OHL han firmat un acord d'intencions perquè la companyia catalana integri les concessions d'autopistes que OHL gestiona al Brasil i Xile. Si es tanca aquesta operació –pendent de diversos tràmits i de l'aprovació dels consells d'administració de totes dues companyies–, Abertis es convertirà en el líder mundial de concessions d'autopistes, amb la gestió de més de 7.500 quilòmetres. A més, entrarà en un mercat en creixement com el brasiler i consolidarà del seu lideratge a Xile. Segons detalla Abertis en un comunicat, els actius són nou concessions d'autopistes al Brasil, amb un total de 3.227 quilòmetres, i 3 concessions a Xile, amb 342 quilòmetres. La transacció s'instrumentalitzarà mitjançant una combinació del 10% d'accions existents d'Abertis i assumpció de deute, informa la companyia en el comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Al Brasil, els actius estan localitzats als estats de Sao Paulo, Minas Gerais, Rio de Janeiro, Santa Catarina i Paraná, amb quatre concessionàries dependents de l'estat de Sao Paulo: Autovias, Centrovias, Intervias i Vianorte; i cinc concessionàries dependents de la Red Federal: Autopista Fernao Dias, Autopista Regis Bittencourt, Autopista Litoral Sul, Autopista Planalto Sul i Autopista Fluminense.

Líder a Xile

A Xile, els actius que s'incorporaran a Abertis són l'Autopista Los andes, Autopista del Sol i Autopistas Los Libertadores. Després de l'operació, Abertis es convertiria també en el líder a Xile, on actualment és un dels operadors d'autopistes més importants, amb la gestió de les concessionàries Elqui, rutes del pacífic i Autopista Central.

El benefici net d'Abertis va créixer un 88% en el primer trimestre del 2012, fins als 517 milions d'euros. El resultat net comparable ascendeix a 117 milions d'euros, un 3% més que durant el mateix període del 2011, ha informat la companyia.

stats