TELECOMUNICACIONS
Economia 09/02/2012

Multa a Abertis de 13,75 milions per abús de posició dominant en transport i distribució del senyal TDT

L'empresa recorrerà la sanció davant l'Audiència Nacional perquè considera que s'han produït defectes de forma en la tramitació de l'expedient

Efe
1 min

MadridLa Comissió Nacional de Competència ha multat l'empresa Abertis Telecom amb 13.755.000 euros per abús de posició dominant al mercat de serveis de transport i distribució del senyal de televisió TDT, després de la denúncia de la seva competidora Astra.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons la CNC, Abertis està obligada a permetre l'accés de la seva xarxa d'emplaçaments i centres d'emissió per a la difusió de senyals de TDT, ja que són un actiu que no es pot replicar i és necessari per a la prestació del servei. A més, assenyala que l'empresa té una posició dominant en els serveis de transport i difusió als operadors de televisió.

La direcció d'investigació de la CNC ha constatat que a causa dels preus que imposa Abertis per a l'accés als seus centres i a les condicions que té pactades al mercat minorista (operadors de televisió), els seus competidors no tenen marge per sobreviure en aquest mercat. Aquesta forma d'actuar, han afegit, és considerada abusiva en el dret de la competència comunitària i nacional.

L'empresa Abertis Telecom ha assegurat que recorrerà la sanció de 13,75 milions davant l'Audiència Nacional perquè considera que s'han produït defectes de forma en la tramitació de l'expedient.

stats