INFRAESTRUCTURES
Economia 26/07/2012

Abertis duplica resultat per la venda del 23% d'Eutelsat

T.g.
1 min

BARCELONAAbertis va obtenir uns beneficis de 767 milions d'euros durant els primers sis mesos de l'any en curs, cosa que va significar un augment del 121% sobre el mateix període del 2011, més del doble. Les plusvàlues generades en la venda, en dos trams, del 23% de la participació d'Eutelsat van ser la causa principal d'aquesta evolució.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sense aquest impacte, els resultats del grup d'infraestructures hauria crescut un moderat 1,9%. Els ingressos d'explotació van arribar als 1.884 milions, amb un increment del 0,9%. A la caiguda del trànsit de les autopistes espanyoles (-9,1%), que ja fa mesos que dura, s'hi ha afegit la davallada de l'activitat a les concessionàries franceses, xifrat en un 3,6%. Només l'activitat a Amèrica compensa, en part, aquestes caigudes. Les autopistes que el grup manté a Xile, Argentina i Puerto Rico han augmentat un 5%. El negoci d'autopistes aporta el 79% del total.

L'endeutament de 13.174 milions s'ha rebaixat en 708 milions respecte al tancament del 2011. D'altra banda, el director financer d'Abertis, José Aljaro, va admetre ahir que el grup estudia donar entrada al fons d'inversió canadenc Brookfield per integrar la filial d'OHL a Brasil, segons informa Efe.

stats