ECONOMIA
Economia 05/12/2012

La Generalitat millora les condicions d'Abertis per quedar-se amb els túnels de Vallvidrera i del Cadí

El Govern retarda fins al final de la concessió de 25 anys el pagament dels 120,4 milions d'euros. La concessionària Invicat està participada en un 65% per BTG Pactual i la resta per Abertis

T.g.
1 min
Salvador Alemany, president del grup que creix en altres sectors fora del d'autopistes.

BarcelonaEl departament d'Economia de la Generalitat ha modificat les condicions de la concessió per 25 anys dels peatges dels túnels de Vallvidrera i del Cadí, sense variar el preu final de 430 milions d'euros. El pagament inicial que haurà de fer l'adjudicatària Invicat (65% del banc brasiler BTG Pactual i la resta d'Abertis) serà del 72%, en comptes del 70%. Això vol dir que els propers dies Invicat desemborsarà 309 milions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat enviat a la CNMV, Abertis ha informat aquest dimecres que finançarà el pagament inicial en una proporció del 70% en deute i del 30% en recursos propis. Això significa una inversió en un primer moment per part del grup que presideix Salvador Alemany de 37 milions d'euros.

Els 120 milions que Invicat havia de pagar durant els cinc primers anys s'han diferit al final de la concessió. A canvi, la concessionària abonarà un 6% anual de cànon. Fonts del sector han manifestat que el retard d'aquest pagament fins al final dels 25 anys ha estat el nus de les negociacions, i que l'acord al qual s'ha arribat beneficia Invicat i també l'administració, que obté més diners en el pagament inicial.

stats