ECONOMIA
Economia 29/03/2012

Abertis emet 400 milions en bons per finançar la seva filial francesa

Amb l'operació, el grup retarda cinc anys els venciments de pagament a França

T.g.
1 min

BarcelonaHolding d'Infraestructures de Transport (HIT), la societat matriu de la societat d'autopistes francesa Sanef, ha tancat una emissió de bons destinada a inversors qualificats per 400 milions d'euros, amb una rendibilitat del 4,81% (fa un any el preu era de 5,8%). L'operació ha permès a HIT, participada en un 52,5% per Abertis, ampliar fins el 2018 el termini del venciment del préstec sindicat que s'havia de tornar el 2013.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'emissió d'avui es pot unificar amb una operació similar realitzada l'any passat, per un import de 750 milions i amb venciment el 2018. "Amb aquesta emissió, HIT demostra la seva capacitat de refinançament i d'accés als mercats financers", remarca el comunicat enviat a la CNMV per part d'Abertis.

A la junta d'accionistes d'Abertis d'aquest dimarts, el president Salvador Alemany va admetre que el grup pot emetre deute a curt termini per reduir i allargar l'endeutament. En tot cas, un portaveu d'Abertis va assenyalar que l'emissió de HIT només te a veure amb el refinançament de la filial francesa.

stats