ECONOMIA
Economia 25/07/2012

Abertis duplica resultats fins als 767 milions per la venda de la participació a Eutelsat

El benefici comparable, restant la sortida de l'empresa gestora de satèl·lits, augmentaria un 1,9%. La caiguda del tràfic a les autopistes d'Espanya i França es compensa, en part, per les concessions d'Amèrica

T. G.
1 min
CONSOLIDACIÓ D'UN PROJECTE EN LA BONA DIRECCIÓ
 El president d'Abertis, Salvador Alemany, ha aprofitat la venda de la seva participació a Eutelsat per diversificar encara més l'activitat del grup d'infraestructures en els serveis de telecomunicacions, però també per créixer en autopistes.

BarcelonaEl grup d'infraestructures va obtenir un benefici de 767 milions d'euros el primer semestre, la qual cosa significa un increment del 121%, més del doble que els 347 milions registrats el juny del 2011. La venda de la participació a Eutelsat va disparar els beneficis, amb importants plusvàlues. Sense aquestes operacions, i comptant només el negoci recurrent, el resultat hauria crescut un 1,9% (dels 280 als 286 milions).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La crisi econòmica ha afectat totes les divisions del grup. La venda de part d'Eutelsat ha aportat liquiditat, però també ha reduït els ingressos de l'àrea de telecomunicacions. En canvi, la divisió d'aeroports ha millorat. El 79% de l'activitat d'Abertis, però, es genera en el negoci d'autopistes, el negoci central del grup. L'empresa que presideix Salvador Alemany ha rebut la caiguda del tràfic per causa de l'alentiment econòmic. Aquesta davallada ha arribat al 9,1% a les concessions espanyoles, i França, que fins ara permetia compensar el trànsit espanyol, també ha rebut una reducció important del pas d'automòbils, xifrada en el 3,6%.

Aquesta situació només es va redreçar en part pel bon comportament de les autopistes americanes (Xile, l'Argentina i Puerto Rico), que van comptabilitzar un creixement global del 5%.

Els ingressos d'explotació entre gener i juny van ser de 1.884 milions, amb un moderat repunt de l'1%. Augmenta un 55% la facturació que es genera fora d'Espanya. Pel que fa a l'endeutament de 13.174 milions, es va reduir un 5,1% sobre el tancament del 2011. Les inversions del semestre van totalitzar 205 milions. El consell d'administració va decidir en la reunió d'aquest dimarts nomenar Carlos Colomer Casellas conseller independent, en substitució d'Emilio García Gallego.

stats