Economia 28/02/2012

Adéu als 'smartphones' a zero euros

Movistar anuncia que deixarà de 'regalar' els terminals. Els fabricants no dubten que la decisió s'estendrà aviat a la resta d'operadores

Ara / Agències
1 min
La mascota del sistema operatiu Android / EFE

BarcelonaMovistar ha anunciat, en el marc del Mobile World Congress que se celebra a Barcelona, que deixarà de 'regalar' els telèfons mòbils als nous clients. El gegant de la telefonia canviarà el model d'adquisició d'aquests terminals, que fins ara consistia en una 'subvenció' de la companyia a canvi d'un contracte de permanència, i passarà a finançar el cost dels terminals sense interessos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, per exemple, per un Samsung Galaxy, un dels telèfons més venuts, els clients hauran de pagar, a partir de l'1 de març, 10 euros al mes, durant 18 mesos.

Un directiu de la companyia, Santiago Fernández Vallbuena, ha demanat aquest dimarts a la resta d'operadores que reflexionin sobre la necessitat de "limitar" l'oferta contínua de mòbils perquè el mercat està "saturat".

Fins ara, el principal reclam de les operadores per captar clients era oferir terminals a preus molt atractius, de fins a 0 euros, a canvi d'un contracte de permanència i un compromís de consum. L'anunci de Telefónica –propietària de Movistar– podria suposar la fi d'aquesta pràctica a l'Estat. De fet, no ha agafat per sorpresa els principals fabricants, que ja han vist com a molts països se seguia aquesta tendència.

Els fabricants no dubten que la decisió s'estendrà entre la resta d'operadors del mercat espanyol. Celestino García, responsable a Espanya de Samsung, ha assegurat que respecten la decisió, tot i que es produeix en un moment difícil.

stats