AEROPORTS
Economia 25/01/2012

Aena ha gastat 5 milions d'euros en la reforma aeroportuària anul·lada

El Govern invoca a l'esperit de l'Iese per pressionar el PP

Ignasi Pujol
1 min
Passarel·les que comuniquen amb la terminal 2 de l'aeroport de Barcelona.

BarcelonaLa decisió de la ministra de Foment, Ana Pastor, de suspendre el procés de reforma aeroportuària iniciat pel seu antecessor, José Blanco, no li sortirà gratis a l'executiu de Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El procés engegat pel govern socialista l'estiu passat ja havia desembocat amb algunes contractacions que sumen prop de 5 milions d'euros. Concretament, el juny passat Aena va adjudicar a The Royal Bank of Scotland el contracte de serveis de banca d'inversió en el procés d'obertura al capital privat de la nova societat Aena Aeroports, inclosa la venda de fins a un 49% del seu capital, la creació de societats filials i els contractes de concessió. L'import del contracte era de dos milions d'euros més una quantitat variable en funció del preu de col·locació del 49% d'Aena al mercat.

Aquest contracte de servei de banca d'inversió s'ha de sumar al de l'assessoria jurídica per al desenvolupament del nou model, que es va adjudicar el bufet d'advocats Cuatrecasas per un import de 699.000 euros. Per últim, AT Kearney es va adjudicar el servei de consultoria estratègica per 1,9 milions d'euros.

Per una altra banda, el Govern ja ha començat a moure fitxa davant del nou escenari i ha convocat als organitzadors de l'acte de l'Iese del març del 2007 (Cambra de Comerç de Barcelona, Cercle d'Economia, Foment del Treball i Racc) a una reunió demà dijous.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats