Economia 08/06/2011

Alemanya busca a Espanya enginyers, metges, cuidadors i professors

La Cambra de Comerç d'Alemanya fa durant aquesta setmana seminaris a Barcelona i Madrid

Efe
2 min

BarcelonaLes empreses alemanyes busquen a Espanya principalment enginyers, metges, cuidadors per a gent gran i professors d'espanyol, per la qual cosa avui han iniciat a Barcelona un procés de selecció per reclutar treballadors a curt termini. La Cambra de Comerç Alemanya lidera dos seminaris -avui a Barcelona i divendres que ve, a Madrid- per promoure la mobilitat laboral com a opció i oportunitat per als professionals espanyols, especialment dedicats a les enginyeries.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El membre de l'agència estatal d'ocupació alemanya (ZAV) Gerald Schomann, ha explicat avui que la primera fase d'aquesta mobilitat laboral afectarà especialment a enginyers. En concret, es necessiten enginyers per als sectors metal·lúrgics, de l'automoció i l'electrònica per a tot el mercat laboral alemany, però especialment a les zones d'Hamburg, Nuremberg, Berlín, Munic i Stuttgart.

Actualment, la xifra d'enginyers estrangers treballant a Alemanya se situa en el 5% del total, però la proporció augmentarà a curt i mitjà termini. Així Schomann ha detallat que les places vacants en aquest sector estan augmentant, però se li suma que més del 45% dels enginyers alemanys superen els 45 anys i que uns 100.000 es jubilaran durant la pròxima dècada.

El sou alemany per a aquests professionals pot oscil·lar entre els 41.235 euros bruts dels càrrecs bàsics a 54.900 per a especialistes amb més de dos anys d'experiència i es busca un nivell d'alemany equivalent al B2 del marc comú europeu, segons han detallat abans de les proves de selecció que busquen contractar una vintena de professionals tècnics.

"Fa una setmana que he tornat d'estudiar l'idioma a Alemanya i aquí estic buscant la fórmula per treballar fora", confessa Joan Esquius, enginyer tècnic de 23 anys.

David González, un enginyer de camins de 25 anys i que fa mesos que busca treball a fora i a dins de les fronteres espanyoles, sentència: "Qualsevol treball que em surti fora, l'agafaré".

Més gran en edat és Marcus Llop Diehl, arquitecte tècnic de 43 anys, que es va quedar en atur fa una mica més d'una setmana. Diu que recorrerà al seu segon cognom, Diehl, i a la seva herència germànica per part de mare per trobar feina al nord d'Europa.

stats