DEUTE
Economia 10/09/2011

Alemanya proposa el seu viceministre de Finances, Jörg Asmussen, per succeir Stark al BCE

Serà nomenat economista en cap de l'ens emissor

Efe
1 min

ParísEl viceministre alemany de Finances, Jörg Asmussen, serà proposat pel seu govern per succeir el seu compatriota Jürgen Stark com economista en cap del Banc Central Europeu (BCE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions a Marsella, el ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble, ha fet aquest anunci un dia després que la dimissió de Stark fora confirmada a Frankfurt pel BCE.

El BCE va atribuir a motius personals la renúncia de Stark, de 63 anys, però els analistes van interpretar que va ser fruit de les discrepàncies amb el president del BCE, el francès Jean-Claude Trichet, i altres membres de la directiva del banc, especialment per la recent represa del programa de compra de deute sobirà dels països de l'eurozona, especialment d'Itàlia i Espanya.

La renúncia de Stark va repercutir negativament en les grans borses europees, que van acabar divendres amb pèrdues superiors al 4% de mitjana, i en la cotització de l'euro, que va baixar al seu valor mínim en sis mesos davant la divisa nord-americana, a 1,37 dòlars.

Asmussen, de 45 anys i membre del Partit Socialdemòcrata, serà proposat per Alemanya als seus 16 socis de la zona de l'euro com a membre del comitè executiu i del consell de govern del BCE per succeir en els mateixos a Stark, el mandat del qual havia d'acabar el 31 de maig del 2014.

stats