CRISI
Economia 22/06/2012

Alemanya, França, Itàlia i Espanya celebren avui una cimera inèdita

Merkel, Hollande, Monti i Rajoy es reuneixen a Roma per pactar mesures que permetin iniciar la recuperació econòmica

Efe
1 min

RomaEls líders de les quatre primeres economies de la zona euro, Alemanya, França, Itàlia i Espanya es reuneixen avui a Roma amb l'objectiu de buscar una postura comú sobre les mesures que s'han d'aplicar per sortir de la crisi. La trobada servirà com a prèvia de la important cimera europea que se celebra la setmana vinent a Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La cancellera alemanya, Angela Merkel, el president de França, François Hollande, i el cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, viatgen a Roma convidats pel primer ministre italià, Mario Monti, per participar en una reunió a quatre bandes que arriba en un moment decisiu pel futur de la moneda única.

Els quatre líders es reuniran a partir de les 14h i la roda de premsa posterior està prevista per a les 16h.

Un dels principals assumptes que s'abordaran serà la proposta de comprar deute sobirà, sobretot d'Itàlia i Espanya, a través del Fons Europeu d'Estabilitat Financera (FEEF) i del Mecanisme d'Estabilitat (MEDE) per relaxar la pressió en el mercat secundari sobre les seves primes de risc. El govern italià ha batejat aquesta iniciativa com a "escut antiprima de risc".

stats