ECONOMIA
Economia 12/01/2011

Alemanya registra el major creixement econòmic en 20 anys durant el 2010

L'economia alemanya creix el doble que la mitjana de la Unió Europea gràcies a unes exportacions fortes i a la recuperació de la demanda interna.

Efe
1 min
La cancellera alemanya, Angela Merkel.

BarcelonaEl Producte Interior Brut (PIB) d'Alemanya va créixer un 3,6% el 2010 en termes interanuals, el major augment des de la reunificació del país ara fa 20 anys, segons ha informat avui l'Oficina Federal d'Estadístiques (Destatis).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La fortalesa de les exportacions i la notable recuperació de la demanda interna són els principals responsables de l'evolució de la major economia europea. El creixement alemany de l'any passat va duplicar la mitjana de la Unió Europea.

"Aquest ha estat el major increment del PIB des de la reunificació. Les dades mostren que la gent pot mirar, amb raó, el futur amb optimisme", ha expressat en un comunicat el ministre d'Economia alemany, Rainer Brüderle.

A més a més, ha afegit que aquesta evolució de l'economia ha afavorit l'ocupació, que també va registrar un rècord històric durant el 2010. "Ens encaminem cap a la plena ocupació", ha augurat Brüderle.

Malgrat l'evolució positiva de tots els indicadors, les previsions oficials apunten a que l'economia alemanya no recuperarà fins a finals d'aquest any els nivells a què es trobava abans de la crisi financera global.

Els càlculs del govern federal i dels principals centres d'estudi econòmics ja havien pronosticat que el país creixeria el 2010 entre un 3,5 i un 3,7%, una millora considerable tenint en compte que la seva economia va retrocedir un 4,7% el 2009.

El dèficit públic alemany va situar-se l'any passat en els 88.570 milions d'euros, l'equivalent al 3,5% del PIB nacional. Amb aquesta dada supera el límit del 3% fixat pel Pacte d'Estabilitat i Creixement de la UE.

stats