Economia 22/07/2012

Alemanya creu que el sector financer millorarà

El rescat bancari espanyol anirà bé. Això és el que pensa el responsable de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, que ara passa la pilota al govern de Rajoy per decidir quins bancs necessiten ajuts.

T.g.
2 min
Un detall de les protestes del juny davant la seu del BCE.

BARCELONA.Un bon tallafoc. És el que espera Alemanya dels ajuts aprovats per l'eurozona destinats als bancs espanyols. Amb el rescat financer aprovat divendres de 100.000 milions d'euros, les entitats espanyoles no tornaran a ser "una font d'inquietud per a l'estabilitat de la zona euro", va destacar ahir el ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble, en una entrevista al diari francès Le Figaro .

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Una part del sector bancari espanyol és una font" de problemes per als mercats financers. "Per això, hem decidit a l'Eurogrup, amb Espanya, solucionar les dificultats d'aquests bancs, sense reserves", va argumentar Schäuble, que va afegir que ara ha arribat el torn del Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB), l'organisme públic espanyol que haurà d'identificar les necessitats financeres d'aquestes entitats. El ministre alemany no va concretar cap calendari, però va assegurar que el treball del FROB comptarà amb la col·laboració de la Comissió Europea (CE), el Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI), la coneguda troica que supervisa els rescats generals practicats a Grècia, Portugal i Irlanda.

Problemes ajornats a Itàlia

Schäuble es va referir a Itàlia, que també ha patit els últims dies fortes tensions en l'augment de la prima de risc. "Itàlia està prenent les decisions correctes, ajornades pel govern de Silvio Berlusconi". Sobre la gestió de l'actual primer ministre italià, Mario Monti, Schäuble va afirmar que "espero que segueixi mantenint el suport necessari al Parlament i l'oposició".

Finalment, la repassada del ministre alemany de Finances va acabar a Grècia, on va reconèixer que "no hi ha solucions fàcils". Wolfgang Schäuble va afirmar que "les derives gregues es remunten a dècades; el poble s'enfronta a una greu crisi d'ajust, però no hi ha un camí per esquivar aquests esforços; estem disposats a ajudar Grècia, però no es pot escapar de les reformes estructurals".

stats