Economia 04/06/2012

Alemanya acceptaria els eurobons si els estats cedeixen sobirania, diu 'The Wall Street Journal'

El rotatiu cita fonts "familiaritzades amb les neogociacions" i diu que s'estan discutint les condicions de la unió fiscal "encara que el camí pot ser llarg"

Ara
1 min

BarcelonaAlemanya podria acceptar els eurobons si els altres estats estan disposats a cedir sobirania a Brussel·les, segons explica aquest dilluns el diari nord-americà 'The Wall Street Journal'. Berlín està enviant "forts senyals" en aquest sentit, assegura el rotatiu, que cita una font propera a les negociacions. "Com més disposats estiguin els estats membres a cedir drets sobirans per implicar més les institucions europees, més disposats estarem nosaltres a tenir un paper actiu a desenvolupar coses com la unió bancària", diu la font. I conclou: "No es pot tenir una cosa sense l'altra".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

WSJ recorda que una mesura d'aquest tipus seria "un dels passos més grans adoptats per la UE d'ençà que es va posar en marxa l'euro", i recorda que Alemanya sempre havia rebutjat fins ara assumir "riscos comuns" a la zona euro. Ara, afirma el rotatiu, "encara que el camí pugui ser encara llarg, sembla que està disposada a discutir-ne les condicions".

stats