Economia 16/08/2012

Alemanya no farà més concessions a Grècia i li exigeix més ajustos si vol seguir rebent ajudes

El ministre d'Economia alemany, Philipp Rosler, rebutja tàcitament la possibilitat d'un tercer paquet d'ajuda per a Grècia, però no descarta la possibilitat d'una flexibilització en el calendari del pla d'ajust

Agències
1 min
El ministre d'Economia Philipp Roster / REUTERS

El ministre d'Economia i vicecanceller alemany, Philipp Rosler, s'ha postulat en contra de possibles concessions a Grècia en el compliment del seu pla d'ajust en el termini establert, i ha remarcat que els compromisos contrets en el memoràndum d'entesa són clau per a la credibilitat de l'eurozona. Rosler ho ha dit al programa 'Morgenmagazin' de la primera cadena de la televisió alemanya (ARD) en resposta a la informació filtrada aquest dimecres pel diari 'Financial Times' que assegura que el primer ministre grec, Andonis Samaràs, demanarà la setmana que ve dos anys més de coll per aplicar el pla d'ajust en la reunió que tindrà amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, a Berlín.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Rosler va rebutjar tàcitament la possibilitat d'un tercer paquet d'ajuda per a Grècia, però no es va pronunciar directament sobre la possibilitat d'una flexibilització del calendari de les reformes.

El que sí que va deixar clar el ministre va ser que si no hi ha més reformes, "pot ser que no hi hagi més ajudes".

La cancellera alemanya, Angela Merkel, rebrà divendres 24 d'agost a Berlín el primer ministre grec, Andonis Samaràs, enmig de les discussions sobre una possible flexibilització del calendari.

A principis de setembre, la 'troica', formada per l'FMI, la Comissió Europea (CE) i el Banc Central Europeu (BCE), farà una visita a Grècia i l'informe que presenti haurà d'establir les bases per a futures decisions sobre el programa d'ajuda.

stats