Economia 20/06/2012

Europa comprarà 750.000 milions de deute d'Itàlia i Espanya, segons la premsa britànica

El 'Telegraph' ho titlla de "rescat". La cancellera alemanya hauria modificat la seva posició després de les pressions rebudes durant el G-20, segons 'The Guardian'

Ara
1 min

BarcelonaAngela Merkel estaria disposada a acceptar que els fons de rescat europeus comprin directament deute dels estats, segons publica el diari anglès 'The Guardian'. El rotatiu assegura que el govern alemany ha modificat la seva posició i ja no s'oposa a l'acció directa de l'EFSF (el mecanisme d'estabilitat financera de l'eurozona), amb més 750.000 milions d'euros de pressupost perquè puguin fer compres directes de deute dels països que tenen problemes per finançar-se als mercats, com Espanya i Itàlia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'euroescèptic 'Daily Telegraph' ho titlla de "rescat" a Itàlia i Espanya.

Segons el diari, el moviment és un primer pas cap als eurobons, la mutualització del deute que Berlín sempre ha rebutjat i que defensa la Comissió Europea.

A més, fonts de la Comissió Europea citades per Efe asseguren que s'estan estudiant noves fórmules per minimitzar l'impacte en el dèficit espanyol del rescat. Aquestes noves fórmules passarien per allargar terminis i no considerar com a deute preferent els crèdits que concedeixin els fons, per alleugerir la pressió sobre el deute sobirà.

stats