ECONOMIA
Economia 27/02/2012

Almirall deixa de fabricar per a tercers i prepara les plantes per fabricar dos productes nous

El grup farmacèutic concentra la producció a la fàbrica de Sant Andreu de la Barca. Els nous productes ja aporten 50 milions a la facturació total de 768 milions

Toni Garganté
1 min

BarcelonaAlmirall va acabar l'any passat la seva reestructuració productiva, que ha culminat amb la concentració de la capacitat productiva farmacèutica a la planta de Sant Andreu de la Barca, després de tancar el centre proper de Sant Just Desvern. Així, el laboratori català utilitzarà la factoria de Sant Andreu i la ubicada a Reinbek (Alemanya).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons la informació entregada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), "les capacitats de producció estan totalment preparades per a la fabricació del clidini i la linaclotida", els dos fàrmacs estrella que preveu aprovar aquest mateix any. Almirall ha deixat de treballar per a tercers, és a dir, per a altres empreses del sector, i s'ha concentrat a preparar les fàbriques per a les futures comandes a nivell internacional que preveu del bromur de clidini, destinat a malalties pulmonars cròniques, i de la linaclotida, destinada a tractar la síndrome de l'intestí irritable.

Les vendes als mercats exteriors d'Almirall van tancar l'any passat en el 50% del total. El pla de creixement de l'empresa de la família Gallardo contempla augmentar aquest percentatge fins al 70% el 2014.

stats