Economia 13/06/2011

Almunia destaca que Espanya ho passarà "malament" si no compleix l'objectiu de dèficit

El govern espanyol preveu tancar aquest any amb un dèficit del 6%, que passaria a reduir-se al 4,4% el 2012. La Comissió Europea (CE) creu que aquestes previsions s'han d'aconseguir. En cas contrari, Espanya ho passarà "molt malament", perquè no tindrà possibilitat de finançar-se. Així s'ha explicat el vicepresident de la CE, Joaquín Almunia, en una entrevista a TVE.

efe
1 min

BarcelonaL'últim informe de primavera de la Comissió Europea (CE) publicat fa just un mes ja avisava de la importància de complir les previsions de dèficit del govern espanyol, encminades a acotar el desequilibri el 2011 al 6% i reduir-lo al 4,4% el 2012. La mateixa CE augmentava aquestes xifres de dèficit fins al 6,3% enguany, i les abaixava al 5,3% l'any que ve. En aquest context, el vicepresident de la Comissió Europea (CE) i comissari de la Competència, Joaquín Almunia, ha remarcart que si Espanya no arriba al seu objectiu de dèficit per aquest any o no presenta uns pressupostos per 2012 que permetin tenir confiança en la seva gestió ho passarà "molt malament", en el sentit que no tindrà possibilitat de finançar-se.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a TVE, Almunia ha argumentat que des de fora no es distingeix d'on ve el dèficit, cosa que vol dir que s'analitza Espanya en el seu conjunt, sense separar els comptes de l'administració central "que està més que complint", o de les Comunitats Autònomes, "que són el gran interrogant". Almunia ha insistit en que si no s'executa el dèficit previst la situació serà dolenta, perquè no es tracta ja "d'un tema de quedar malament amb qui ens mira, si no que no hi haurà possibilitat de finançar el nostre creixement i les nostres necessitats".

D'altra banda, la prima de risc, el diferencial entre els bons espanyols a 10 anys i els alemanys ha superat els 260 punts bàsics, fet que significa que ja s'arriba al nivell que hi havia el gener passat. La crisi grega segueix passant factura a les finances de l'eurozona i també a Espanya. Així, el bo local espanyol paga un tipus d'interès del 5,53%.

stats