CRISI DEL DEUTE
Economia 28/11/2011

Almunia alerta que a Grècia "li queden dies" de liquiditat

El vicepresident de la CE retreu a Alemanya i França que no adoptin decisions urgents i que bloquegin les propostes de la comissió

Efe
1 min

MadridEl vicepresident de la Comissió Europea, Joaquín Almunia, ha advertit aquest dilluns que a Grècia "li queden dies" de liquiditat i ha retret als governs d'Alemanya i França que no adoptin decisions urgents i que bloquegin les propostes de la Comissió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions a TVE, Almunia ha alertat que si no es desbloqueja el proper pagament a Grècia tindrà problemes de liquiditat que s'estendran a d'altres països com ara Irlanda o Portugal, a qui ha qualificat "víctimes immediates" del problema grec.

Sobre la reunió del Consell Europeu prevista per al 9 de desembre, ha dit que els governs dels 27 podran presentar propostes per a una possible reforma del Tractat de Maastrich per millorar el govern de l'eurozona. Ha matisat que servirà per a una primera aportació d'idees, ja que serà al març de l'any que ve quan el consell plantegi si cal o no la reforma.

Almunia ha dit que el que cal és prendre decisions, ja que la comissió ha fet vàries propostes que encara no s'han dut a la pràctica. "Això no es pot permetre", ha insistit.

El vicepresident de la CE ha repartit retrets també cap a Itàlia, a qui va acusar d'haver provocat la crisi de deute públic a l'agost quan Berlusconi va anunciar uns ajustaments que després va retirar.

Pel que fa a la funció que hauria de complir el Banc Central Europeu (BCE) Almunia ha valorat positivament que hagi comprat deute públic d'Espanya i Itàlia per donar confiança i també ha defensat l'emissió d'eurobons.

stats