Economia 13/06/2012

Brussel·les empeny Espanya a liquidar un dels tres bancs nacionalitzats i Espanya s'hi resisteix

El govern espanyol assegura que no pensa liquidar cap entitat i desmenteix Almunia, qui ha filtrat els plans del govern

Reuters
1 min

Brussel·lesEl comissari europeu de Competència, Joaquín Almunia, ha avançat en una entrevista a Reuters que el govern espanyol es planteja liquidar un dels tres bancs espanyols nacionalitzats, Banco de Valencia, CatalunyaCaixa o Novacaixagalicia. Espanya, que està esperant el vistiplau del gabinet d'Almunia per reestructurar els bancs nacionalitzats, podria liquidar-ne un per evitar que arrossegués problemes i simplificar la reestructuració.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El govern espanyol ha reaccionat i ha desmentit Almunia, assegurant que "no té cap intenció de liquidar cap entitat financera i reitera que el seu objectiu és sanejar, recapitalitzar i privatitzar les que estan sota tutela de l'Estat".

Almunia ha defensat la liquidació ordenada d'una de les entitats "si els costos de liquidació són menors per als contribuents que el rescat i la reestructuració". El comissari europeu ha insistit que "un dels tres està encaminat a la liquidació" i ha advertit que "no es pot premiar els que ho han fet malament".

Les declaracions d'Almunia no especifiquen entre els tres bancs nacionalitzats i no inclouen Bankia, que encara no ha estat tècnicament nacionalitzada. La filtració d'Almunia encaixa amb les declaracions d'alts funcionaris de la Comissió Europea, que han comentat que les ajudes a la banca espanyola s'haurien de dirigir a les entitats que plantegessin un risc sistèmic. Aquest seria el cas de Bankia, l'entitat més gran, i deixaria com a candidates a la liquidació entitats més petites com CatalunyaCaixa, Banco de Valencia o Novacaixagalicia.

stats