EMPRESES
Economia 11/03/2011

Amec invertirà 13 milions d'euros per internacionalitzar empreses espanyoles

El president d'Amec, Llucià Casellas, ha demanat un esforç a les Administracions per guiar al sector financer "cap al camí de l'estabilitat, la certesa i la fluïdesa en el crèdit"

Helena Esteves
1 min

BarcelonaL'associació d'empreses exportadores Amec invertirà 13 milions d'euros, aquest any, per promocionar la internacionalització i la innovació d'empreses espanyoles, i per assegurar-se la màxima participació de les empreses associades, segons que ha informat avui l'entitat en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquesta inversió, que està cofinançada pel sector públic (22%) i pel sector privat (78%), Amec té previst realitzar 164 activitats, de les quals un 51% seran a Espanya i el 49% restant a l'exterior. L'associació també pretén arribar a les 1.128 participacions.

El president d'Amec, Llucià Casellas, ha lamentat que el pas "de la crisi de les empreses a la crisi de les Administracions" estigui perjudicant el finançament per les empreses. En aquest sentit, ha demanat un esforç a les Administracions per guiar al sector financer "cap al camí de l'estabilitat, la certesa i la fluïdesa en el crèdit".

Per altra banda, el secretari d'Estat de Comerç Exterior, Alfredo Bonet, ha destacat la importància del sector exterior per l'economia espanyola en l'actual context de crisi, encara que ha admès que "s'ha perdut competitivitat en els preus des de la introducció de l'euro".

No obstant això, ha subratllat que les companyies internacionalitzades resisteixen molt millor els canvis de cicle, i ha assegurat que "aquesta crisi ha suposat un canvi estructural a les empreses, ja que han comprovat que de cara al futur no és possible sobreviure només amb el mercat espanyol".

stats