REESTRUCTURACIÓ FINANCERA
Economia 08/06/2012

AndBank vol captar 1.800 milions en plena crisi

Toni Garganté
1 min
Rafael Gascó (esquerra) i Ricard Tubau, director del grup.

BARCELONA.El grup de banca privada Andbank ha entrat en el mercat espanyol des de la societat que opera a Luxemburg. Ha demanat fitxa bancària al Banc d'Espanya per operar amb filial pròpia, però de moment ja fa un mes que treballa amb quatre oficines a Barcelona i Madrid (on ubicarà la seu social), Vigo i la Corunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entitat andorrana especialitzada en la gestió de patrimonis a partir d'un milió d'euros ha preparat un pla estratègic que pretén captar 1.800 milions de recursos de clients en els pròxims cinc anys, la meitat dels quals a Catalunya. El director general del grup a Espanya, Rafael Gascó, va destacar que "el mercat de banca privada està trencat, amb una imatge deteriorada, perquè les entitats han fet més banca de producte que de client". Gascó va afegir que l'entitat vol facilitar crèdit a empreses i particulars.

El banc propietat de les famílies Cerqueda i Ribas Duró no té problemes de solvència (23,9%) ni liquiditat, i compta amb un nivell de morositat del 3,62%. Andbank va obtenir un benefici net de 54 milions durant l'any passat, amb un augment del 30% respecte del 2010. Els actius de clients van arribar als 9.000 milions, fet que va significar un creixement del 18%. Els recursos propis van acabar l'exercici passat en els 461 milions, un 11% més.

stats