Economia 30/06/2011

Andorra podrà encunyar 2,3 milions d'euros propis el 2013

El conveni obliga el Principat a assumir la legislació del sistema bancari europeu i a lluitar contra el blanqueig de capitals, i el sotmet al Tribunal de Justícia de la UE

Acn
1 min

Brussel·lesEl cap de govern d'Andorra, Toni Martí, i l'eurocomissari d'Afers Econòmics, Olli Rehn, han signat aquest dijous a Brussel·les l'acord monetari que permetrà encunyar euros andorrans el 2013. "S'obre una nova era en les relacions entre Andorra i la UE", ha proclamat Rehn. "Demostrem un cop més que el poble i el govern d'Andorra és conscient que té l'obligació de complir els seus compromisos internacionals", ha defensat Martí, culminant vuit anys de negociacions amb Brussel·les. Martí ha advertit que "ara vindran altres reptes per a Andorra" i ha demanat que s'afrontin amb la mateixa "transparència, honestedat i bona sintonia" que Andorra té avui amb la UE.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conveni obliga el Principat a assumir la legislació del sistema bancari europeu i a lluitar contra el blanqueig de capitals i el frau i la falsificació de moneda. L'acord sotmet Andorra al Tribunal de Justícia de la UE (en cas de litigi entre la part europea i la part andorrana per un incompliment de la legislació comunitària intervindrien els jutges de Luxemburg) i preveu assistència tècnica per part de la Comissió Europea, dels dos estats veïns, França i Espanya, i dels seus respectius bancs centrals.

stats