BANCS
Economia 15/02/2012

Anticorrupció troba irregularitats en la pensió de l'exdirectora de la CAM

Anticorrupció investiga si María Dolores Amorós va buscar un benefici personal a l'hora de determinar i calcular la seva pensió o si es tracta d'una irregularitat administrativa

Efe
1 min

MadridLa Fiscalia Anticorrupció ha detectat irregularitats en el càlcul de la pensió vitalícia concedida a María Dolores Amorós, exdirectora general de la Caja Mediterráneo (CAM), dotada amb 369.497 euros anuals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Anticorrupció treballa ara per aclarir si Amorós va buscar el seu benefici personal en determinar i calcular la seva pensió, la denominada previsió social complementària, o es tracta d'una irregularitat administrativa.

Les irregularitats s'han detectat durant l'anàlisi dels primers documents procedents del Banc d'Espanya i dels nous administradors de la CAM, que es van fer càrrec de la seva gestió després que aquesta fos intervinguda el juliol de l'any 2011.

Tres setmanes després que la CAM fos intervinguda, els nous administradors, escollits pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), van destituir María Dolores Amorós perquè van considerar que quan estava al capdavant de la caixa "va buscar el benefici propi, va falsejar els comptes i va realitzar una gestió deficient". A més a més, la van acusar de pactar amb l'expresident de la CAM, Modesto Crespo, una pensió vitalícia de 369.497 euros per exercici, amb una revalorització del 2% anual des de la seva jubilació. La Fiscalia Anticorrupció investiga ara aquesta acusació.

María Dolores Amorós, d'altra banda, ha defensat la seva innocència i ha assistit als tribunals per demanar que el seu acomiadament sigui declarat improcedent.

El judici pel seu acomiadament se celebrarà el pròxim 24 de febrer i el seu resultat serà "un element més a valorar" per la Fiscalia Anticorrupció.

La investigació d'Anticorrupció, que va començar al mes de novembre, s'unirà probablement a la causa més àmplia oberta per l'Audiència Nacional contra Amorós i altres directius de la CAM acusats de delicte societari, estafa i falsedat documental.

stats