Economia 30/06/2012

Antoni Castells: "Tot el que sigui transferir sobirania de Madrid a Brussel·les és bo per al catalanisme"

En una entrevista a l'ARA, l'exconseller d'Economia confessa que tot el que li sona a anar cap a una Europa alemanya li produeix "pànic", repassa com va viure la crisi des del Govern i expressa temor que CatalunyaCaixa deixi de ser catalana

Ara
1 min
ANTONICASTELLS: "Hem perdut sobirania davant els mercats"

BarcelonaAntoni Castells ha tornat a la universitat des que va deixar el Govern, a finals del 2010. Acaba de crear un grup d'opinió i reflexió en economia política, EuropeG, i ha publicat el llibre El desafiament de la política. En una entrevista realitzada per Carles Capdevila, director de l'ARA, Castells subratlla el seu europeisme convençut. "Jo voldria que una bona part de la nostra sobirania, o capacitat de decisió, la tingués Brussel·les. Tot el que sigui transferir sobirania de Madrid a Brussel·les és bo per a la causa del catalanisme i la causa de l'europeisme", afirma.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A l'entrevista, l'exconseller d'Economia català es mostra reticent amb la cancellera Angela Merkel per la seva aposta per l'austeritat i per la seva "visió prussiana". A Castells li produeix "pànic tot el que pugui semblar que anem cap a una Europa alemanya", confessa. El socialista defensa la seva gestió com a conseller –"el dèficit que va deixar l'anterior Govern és degut a l'ensorrament dels ingressos, no a l'expansió descontrolada de la despesa", sosté– i no amaga el temor a què la nacionalització de les caixes catalanes acabi amb "alguna entitat important", deixant de ser catalana, en referència a CatalunyaCaixa.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats