Economia 28/08/2012

Apple demana al jutge que prohibeixi la venda de 8 mòbils Samsung als EUA

La companyia nord-americana, que va guanyar un judici multimilionari per plagi a la sud-coreana, vol que es deixin de vendre alguns telèfons de la gamma Galaxy

Efe
1 min
Un iPad 2, d'Apple, a sobre d'una tauleta electrònica Samung  Galaxy 10.1.

WashingtonApple va sol·licitat aquest dilluns a un tribunal federal de Sant Jose, al nord de Califòrnia, que es prohibeixi la venda d'almenys vuit telèfons Samsung als EUA, després que un jurat els considerés còpies de l'iPhone, segons va publicar 'All Things Digital'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els documents presentats davant la Cort fan referència a diversos models del popular Galaxy S II, així com la versió Galaxy S i el telèfon Droid Charge. Apple va buscar així que la jutge Lucy Koh aprovi mesures concretes per a la retirada del mercat dels aparells que el veredicte de divendres passat va considerar que vulneraven la propietat intel·lectual dels creadors de l'iPhone i l'iPad.

L'empresa californiana cofundada per Steve Jobs va aconseguir una sentència favorable en el judici de patents que l'enfrontava amb Samsung després que el jurat trobés a la companyia sud-coreana culpable de plagi i li imposés el pagament d'una indemnització de 1.000 milions de dòlars.

A més dels dispositius esmentats, Apple vol que la jutge estengui la prohibició a models similars i que pel seu llançament recent no van estar inclosos en el judici.

Koh convocarà les parts per a una nova vista al setembre per tractar la petició d'Apple, així com les presentades per Samsung que, entre altres coses, reclamarà que s'aixequi la moratòria de venda de la tauleta Galaxy Tab 1/10 establerta al juny per la magistrada a l'espera de conèixer el resultat del judici.

El jurat va donar el seu vistiplau a aquesta tableta i ara Samsung demanarà que Apple els compensi per la pèrdua de vendes.

stats