Economia 25/04/2012

Apple incrementa el seu benefici un 94,1% el primer trimestre del 2012

L'empresa californiana ha registrat un creixement interanual d'un 58,8% gràcies a l'alta demanda dels seus populars dispositius iPhone, iPad i ordinadors Mac

Efe
2 min
Una dona observa el nou iPad a una botiga Apple a Klang, Malàisia / EFE

Los AngelesEl gegant tecnològic Apple ha registrat un benefici net de 9.000 milions d'euros entre gener i març, el seu segon trimestre de l'exercici fiscal 2012, cosa que suposa un 94,1% més que durant el mateix període del 2011, informa la companyia californiana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa ha ingressat en els últims tres mesos més de 29.700.000 euros, amb un creixement interanual d'un 58,8%, gràcies a l'alta demanda dels seus populars dispositius iPhone, iPad i ordinadors Mac, tot i que les vendes no van superar el rècord registrat durant l'últim trimestre del 2011.

"El nou iPad s'ha estrenat amb gran èxit, i al llarg de l'any es veurà molta més innovació, cosa que només Apple pot fer", va dir en un comunicat el conseller delegat de l'empresa Tim Cook, que va confessar que està "entusiasmat" per les xifres de vendes.

Apple va llançar al mercat la tercera generació de la tauleta iPad el passat 16 de març als EUA, i en els tres primers dies se'n van comercialitzar 3 milions d'unitats, fet que va millorar l'estrena dels seus antecessors, l'iPad i l'iPad 2.

Entre gener i març, el nombre total de tauletes Apple venudes va ser d'11,8 milions, un 151% més en termes interanuals, si bé la quantitat va ser inferior als 15,4 milions d'iPad despatxats entre octubre i desembre de l'any passat.

El passat trimestre, l'empresa amb seu a Cupertino va vendre, a més, 35,1 milions d'iPhone i 4 milions de Mac, un 88% i un 7% més, respectivament, que fa un any.

En els últims tres mesos del 2011 es van comercialitzar 37 milions de telèfons intel·ligents d'Apple i 5,2 milions dels seus ordinadors personals.

La creu de l'empresa va tornar a ser el reproductor iPod. Les vendes van caure un 15% en un trimestre, durant el qual els consumidors van adquirir 7,7 milions d'unitats del producte estrella de la companyia en altres temps.

Els números d'Apple van sobrepassar amb escreix les expectatives dels analistes i els seus actius van cotitzar més d'un 7% a l'alça en les negociacions borsàries realitzades després del tancament de Wall Street.

stats